середу, 17 травня 2023 р.

Консультація для батьків: "Як навчити дитину бути обачливою та аналізувати небезпечні ситуації?"

Для кожних батьків їхні діти завжди залишаються малюками, яким потрібно давати поради й оберігати від неприємностей. Часом батькам складно прийняти, що чадо виросло і йому необхідно самому приймати рішення і відповідати за свої вчинки. Але зробити це треба. Хоча б тому, що ви не зможете перебувати зі своєю дитиною всюди і завжди, оберігаючи від усіх життєвих негараздів. І чим швидше ви це зрозумієте, тим краще для вашої дитини.

вівторок, 28 лютого 2023 р.

Розвиток мовлення "Працьовиті руки"

 Програмовий зміст: виховувати повагу до батьків, пошану до людей праці;  узагальнити уявлення про суспільну значимість різноманітної праці людей; дотримуватися норм культури поведінки під час спілкування. Розвивати емоційне ставлення до людей, подій, творчу уяву, виявляти інтерес до спільної діяльності. 

https://www.youtube.com/watch?v=56JFpJZEnWA

Дитина у світі природи "Чотири феї – пори року"

Програмовий зміст: вчити помічати ознаки кожної пори року. Формувати вміння аналізувати, узагальнювати, робити висновки з побаченого, прочитаного, почутого. Закріпити уявлення дітей про характерні особливості різних пір року; розвивати мислення. Виховувати у дітей любов до природи, до рідного краю, бажання піклуватися про природу, підтримувати чистоту в екологічному середовищі.

Комплекс загальнорозвивальних вправ "Лікуємось без ліків"

Програмовий зміст: сприяти розвитку рухливості малят, не допускати травматизму; прищеплювати цікавість до із культурних вправ; учити опановувати різноманітні рухи, стимулювати активність та самостійність у процесі рухових дій; виховувати навички здорового способу життя.



понеділок, 27 лютого 2023 р.

Ознайомлення із соціумом "Допоможемо матусі"

Програмовий зміст: формувати уявлення про сім’ю як найрідніших людей, які живуть разом, люблять та турбуються одне про одного; розширювати і закріплювати знання про сім’ю, її склад, взаємини між членами родини, обов’язки; підводити дітей до розуміння, що потрібно допомагати рідним людям і віддавати їм свою любов; учити дітей розповідати про свою допомогу мамі.


Художньо-продуктивне образотворення (малювання) "Український глечик"

Програмовий зміст: продовжувати поглиблювати знання дітей про українське декоративно ужиткове мистецтво, зокрема - гончарство, професію гончаря; виникнення традиційного глиняного посуду в Україні, його призначення, особливості будови; учити декоративно розписувати площинний предмет, закріпити вивчені прийоми малювання; розвивати почуття кольору, спостережливість,  пам'ять, творчу уяву, увагу, самостійність; виховувати стійкий інтерес до українських мистецьких традицій, ціннісне ставлення до результатів людської праці, до професії гончаря.

Обладнання та матеріали: площинний глечик (жовтого кольору), фарби, пензлики, ватні палички,  стаканчик з водою, серветки.


Піший перехід "Віртуальна екскурсія до Музею води у Києві"

Програмовий зміст:  познайомити малят із музеєм води в Києві - його експозиціями, значенням. Розвивати допитливість. Виховувати екологічну свідомість.



Конструювання "Наш будинок"

Програмовий зміст: вчити будувати будинок  по запропонованим інструкціям, враховуючи способи кріплення деталей; передавати особливості предметів засобами конструктора LEGO; закріпити уявлення про будівельні деталі, їх властивості; визначати призначення частин предметів, їх просторове розташування; вибирати правильну послідовність дій; сформувати у дітей стійкий інтерес до конструктивної діяльності; бажання експериментувати, творити, винаходити; розвивати увагу, здатність зосередитися, пам'ять, логічне мислення; дрібні м'язи кистей рук (моторику).

Матеріал:  конструктор LEGO


пʼятницю, 24 лютого 2023 р.

Підготовка руки до письма.

Любі дітки!
Пропонуємо вам переглянути та виконати завдання в зошиті. Гарних успіхів.

https://www.youtube.com/watch?v=Fn_MGv9ybuQ 


Літературне образотворення "Слухання віршів П. Глазового «Як цей майстер зветься?» та О. Орач «Ким бути?»"

Програмовий зміст: розширювати знання дітей про професії; учити розуміти зміст віршованого художнього твору; формувати вміння емоційно відгукуватися на образний зміст і поетичну форму вірша; розвивати вміння промовляти задані фрази чітко, не поспішаючи; учити запам’ятовувати дійових осіб та послідовність дій; збагачувати словниковий запас словами-синонімами; розвивати уяву, фантазію, мислення; виховувати пізнавальний інтерес до довкілля, потребу у дотриманні елементарних правил дорожнього руху та правил поведінки у транспортних засобах. Попередня робота: бесіди про різні професії; розглядання ілюстрацій різних професій; відгадування загадок; читання художніх творів про професії.

 Матеріал: ілюстрації

Художньо-продуктивне образотворення (аплікація) "Півник"

Програмовий зміст: уточнити та узагальнити знання дітей про свійських птахів, а саме-про півника, його зовнішній вигляд та спосіб життя. Закріпити сенсорні еталони: колір, форма, величина. Закріпити вміння дітей створювати просту сюжетну композицію з кількох предметів, вільно розміщувати їх на аркуші, закріпити навички акуратного наклеювання. Розвивати у дітей творчість, дрібну моторику рук;  викликати  позитивні емоції;  розширювати кругозір. Виховувати бажання піклуватися про птахів, доглядати за ними; виховувати бережливе ставлення до хліба та повагу до праці хлібороба.

Обладнання: клей, кольоровий папір, картон, ножиці, серветки.


Фізична культура "Біг. Лазіння по гімнастичній драбині. Ходьба"

Програмовий зміст:  сприяти зміцненню усіх систем організму, не допускати травматизму;  Розвивати бистроту в бігу. Навчати лазити по гімнастичній стінці однойменним способом.  Розвивати м’язову витривалість, окомір, спритність, уважність. Виховувати дбайливе ставлення до власного здоров’я, бажання займатися спортом.

Обладнання:  гімнастична драбина


четвер, 23 лютого 2023 р.

Навчання елементів грамоти "Речення, службові слова. Звуки [г], [ґ]. Літери Гг, Ґґ"

Програмовий зміст: формувати уявлення про речення, учити складати речення із заданих слів,  закріпити знання про приголосні звуки [г], [ґ], виокремлювати звук, що повторюється, добирати слова із заданим звуком, визначати місце звука в слові; виконувати звукобуквений аналіз слова, використовуючи умовні позначки; познайомити з літерами Гг, Ґґ як письмовим позначенням звуків [г], [ґ], формувати навички самоконтролю.

Матеріали: презентація

Музика

Програмовий зміст: збагачувати знання дітей  засобами музичної виразності; продовжувати формувати музичний досвід дітей, зацікавлюючи інструментальними творами; розвивати основи музичної культури, дослуховувати музичний твір до кінця, здатність слухати музику уважно, стежити за розвитком музичного образу; продовжувати вчити дітей виражати свої почуття від почутої музики; розвивати у дітей інтерес та позитивне ставлення до музичних занять; виховувати любов та інтерес до музики.


Комплекс загальнорозвиваючих вправ "Лікуємось без ліків"

Програмовий зміст: сприяти розвитку рухливості малят, не допускати травматизму; прищеплювати цікавість до із культурних вправ; учити опановувати різноманітні рухи, стимулювати активність та самостійність у процесі рухових дій; виховувати навички здорового способу життя. 



Самостійна художня діяльність "Школа паперових чудес"

Програмовий зміст:  закріпити властивості та сфери використання паперу; спонукати до художнього сприйняття навколишнього світу; заохочувати до створення художнього продукту з використанням паперу.


Консультація для батьків

середу, 22 лютого 2023 р.

Дитина в сенсорно - пізнавальному просторі "Число і цифра 7. Суміжні числа"

Програмовий зміст: формувати уявлення про утворення числа 7; ознайомити із цифрою 7; закріпити уявлення про утворення наступного числа шляхом додавання одиниці; вправляти в умінні порівнювати числа, що стоять поруч; закріпити просторові відношення, уміння орієнтуватися в таблиці, розвивати вміння сприймати завдання дорослого та розуміти його; виховувати доброту, уважне ставлення до інших.

Матеріали: презентація.

Структура заняття

1.Психогімнастика.

2. Загадка про цифру 7.

3. Вправа «На що схожа цифра 7».

4. Вправа «Де живе число  7», «В яких казках живе число 7».

5. Фізкультхвилинка.

6. Вивчення лічилки.

7. Гра «Знайди зайву фігуру».

8. Вправ «Склад числа 7».

9. Гра «Числа сусіди».

10. Підсумок заняття. 






Фізична культура "Перелізання з похилої дошки на гімнастичну драбину"

Програмовий зміст:  сприяти зміцненню усіх систем організму, не допускати травматизму;  закріплювати вміння дітей ходити по похилій дошці та вчити дітей перелізати із дошки на гімнастичну драбину. Вправляти у різних видах ходьби. Розвивати м’язову витривалість, окомір, спритність, уважність; виховувати дбайливе ставлення до власного здоров’я, бажання займатися спортом.

Обладнання:  гімнастична драбина, похила дошка


Цікаві уроки практичного життя "Чистимо клітку хом’яку"

Програмовий зміст: формувати у дітей навички безпечної поведінки під час догляду за домашніми тваринами, вміти виконувати посильну роботу разом із дорослими, розвивати пізнавальну активність, виховувати обережність, бажання доглядати за хом’ячком.


вівторок, 21 лютого 2023 р.

Розвиток мовлення "Праця дорослих навесні"

Програмовий зміст: поширювати знання дітей про роботу дорослих навесні; розвивати пізнавальний інтерес до праці дорослих; закріплювати знання про професії садівника, городника, квітникаря; розвивати вміння класифікувати групи предметів — насіння квітів, городини, знаряддя праці для саду, городу, клумби; закріплювати уявлення про весняні зміни в природі та весняні роботи; виховувати повагу до людей різних професій, бажання брати посильну участь у праці, дбайливе ставлення до її результатів.

Матеріал: презентація, дидактичні ігри

Дитина у світі природи "Життя птахів взимку"

Програмовий зміст: закріпити знання дітей про птахів, що зимують і їх життя взимку; продовжувати знайомити із птахами своєї місцевості; навчити дітей правильно називати характерні риси птахів; розвивати допитливість, уважність, спостережливість; виховувати доброзичливість, любов до птахів, бережливе відношення до навколишнього середовища.


Інтернет ресурс: https://www.youtube.com/watch?v=UpFzlzu_3HY&t=765s


Музика

Програмовий зміст: збагачувати знання дітей  засобами музичної виразності; продовжувати формувати музичний досвід дітей, зацікавлюючи інструментальними творами; розвивати основи музичної культури, дослуховувати музичний твір до кінця, здатність слухати музику уважно, стежити за розвитком музичного образу; продовжувати вчити дітей виражати свої почуття від почутої музики; розвивати у дітей інтерес та позитивне ставлення до музичних занять; виховувати любов та інтерес до музики.


Комплекс загальнорозвивальних вправ "Лікуємось без ліків"

Програмовий зміст: сприяти розвитку рухливості малят, не допускати травматизму; прищеплювати цікавість до із культурних вправ; учити опановувати різноманітні рухи, стимулювати активність та самостійність у процесі рухових дій; виховувати навички здорового способу життя. 



Гурток «Країна LEGOландія» "Веселий зоопарк"

Програмовий зміст: розширити знання дітей про тварин, яких можна зустріти у зоопарку; вчити конструювати тварин, зокрема крокодила; продовжувати вправляти дітей у вмінні розрізняти деталі за кольором, довжиною та формою. Розуміти поняття «цеглинка» та використовувати їх за призначенням. Розвивати в дітей уяву, увагу, фантазію, дрібну моторику рук. Виховувати терплячість, посидючість та пізнавальний інтерес.

Матеріали: конструктор LEGO


21 лютого - Міжнародній день рідної мови

понеділок, 20 лютого 2023 р.

Валеологія "Хлопчики і дівчатка зовсім різні"

Програмовий зміст: Поглиблювати знання дітей про світ, характерний для дівчаток та хлопчиків.  Вчити дітей бачити зовнішню подібність і відмінність між хлопчиками та дівчатками; закріпити знання про коло захоплень, інтересів та розмаїття видів діяльності дітей в залежності від статі; активізувати словник дітей: одяг (чоловічий і жіночий), імена людей (чоловічі та жіночі). Розвивати зорове сприймання; творчу уяву, комунікативне мовлення. Підтримувати позитивне ставлення до сумісної рухової діяльності. Підвищувати самооцінку, позитивне прийняття дитиною себе. Виховувати повагу до протилежної статі, доброзичливі стосунки між хлопчиками і дівчатками, вчити дітей бути уважними один до одного.



Художньо - продуктивне образотворення (малювання )"Керамічний посуд" .

Тема: Глечик для журавля.

Програмовий зміст: збагатити знання дітей про українське декоративно-прикладне мистецтво, називати предмети посуду (куманець, миска, барило, глечик), уточнити знання про посуд, про його використання у побуті; закріпити вміння малювати фарбами 2–3 кольорів, геометричні елементи: коло, крапка, лінії різної товщини, мазки; ознайомити з основними кольорами, які використовують народні майстри з села  розвивати чуття ритму. Розвивати образне мислення, почуття форми, кольору, ритму, окомір, дрібні м'язи рук. Виховувати інтерес до декоративного малювання, повагу до майстрів декоративно-прикладного мистецтва.

Матеріали: відео посилання.


Екскурсія "На виставку Марії Примаченко"

Програмовий зміст: закріплювати і поглиблювати знання дітей про життя і творчість народної художниці України Марії Примаченко; ознайомити дітей з репродукціями картин художниці; з  її особливими автобіографічними сторінками; з незвичайним та фантастичним світом казкових квітів дивовижних птахів та тварин, з технікою розписів та з елементами її декору; розвивати  фантазію, креативність, мовлення. Виховувати  патріотичні почуття та гордість за свою країну, ціннісне ставлення до мистецтва та людей.


Конструювання "Вазочка"

Програмовий зміст: формувати вміння виконувати завдання без показу основних прийомів конструювання. Створювати радісну атмосферу. Розвивати дрібну моторику рук. 

Матеріали: конструктор LEGO


пʼятницю, 17 лютого 2023 р.

Інформація: "Арт-терапія в навчанні дітей з ООП"

Виставка дитячих робіт "Люби і знай свій рідний край"

 

Сделано на Padlet

Інформація "17 лютого - день спонтанного прояву Доброти"




Підготовка руки до письма "Обведення та домальовування візерунків за зразком"

Програмовий зміст: закріплювати вміння дітей обводити по контуру, не відриваючи руки та продовжувати малюнок за зразком; розвивати та вдосконалювати дрібну мускулатуру пальців рук, уміння правильно тримати олівець; формувати готовність до письма; виховувати акуратність під час заняття, самостійність, інтерес.

Обладнання: зошит, простий олівець, кольорові олівця.

Фізична культура «Човниковий біг. Перелізання через гімнастичну лаву»

Програмовий зміст:  сприяти зміцненню усіх систем організму, не допускати травматизму; . повторити човниковий біг, навчати перелізати через гімнастичну лаву. Розвивати координацію в рухливій грі «Підкинь і злови»;  розвивати відчуття рівноваги, швидкість бігу, спритність, уважність; виховувати дбайливе ставлення до власного здоров’я, бажання займатися спортом.

Обладнання:  кеглі, гімнастична лава, корзинки з м’ячиками, м’яч.

Художньо - продуктивне образотворення (ліплення) "Глечик"

Програмовий зміст: поглиблювати знання дітей з народним декоративно-ужитковим мистецтвом, зокрема- гончарство, професію гончаря; уточнити знання про посуд, про його використання в побуті; продовжувати вчити дітей правильно використовувати набуті знання, мислити; вчитися  ліпити вільно, використовуючи комбінований спосіб; розвивати пам’ять, мислення, увагу, творчі здібності; виховувати охайність, естетичний смак, любов до народно-прикладного мистецтва.

Матеріал: пластилін, дощечка, стека.

https://www.youtube.com/watch?v=_WEo4kANDDA

Літературне образотворення "Вивчення вірша Т. Коломієць "Гончарний круг""

Програмовий зміст: поглиблювати знання дітей про українське декоративно-ужиткове мистецтво, зокрема - гончарство, професію гончаря; виникнення традиційного глиняного посуду в Україні, його призначення, особливості будови; збагачувати словник дітей словами-назвами керамічного посуду; розвивати спостережливість,  образне мислення, пам'ять, творчу уяву, увагу; виховувати стійкий інтерес до українських мистецьких традицій, ціннісне ставлення до результатів людської праці, до професії гончаря. 

Обладнання та матеріали: відеоролик «Як народжується глечик»,   презентація

четвер, 16 лютого 2023 р.

Пізнавальне відео "Єднання українців. В єдності наша сила!"

Любі дітки!
Сьогодні ми в нашій країні відзначають День Єднання українців.
Пропонуємо Вам разом з батьками 
переглянути цікаве, пізнавальне відео.
 Воно нагадає всім: в якому б куточку України, або в будь-якій точці земної кулі ми не мешкали,  і де б ми зараз не були – пам’ятаємо – ми частинка України!  У нас дуже багато спільного, і нам є чим пишатися. Наші серця об’єднані любов`ю до України!

https://www.youtube.com/watch?v=pgBP_IfqQYQ






Самостійна художня діяльність "Майстерня маленьких скульпторів"

Програмовий зміст: ознайомити дітей із народною іграшкою, з особливостями декоративного образу тварин, зокрема опішнянського коника; вчити ліпити коника конструктивним способом, ділити глину, планувати свою роботу; вдосконалювати прийоми ліплення: розривання, витягування, притискання, згладжування.

Матеріали: пластилін, дощечка для ліплення, стека.

Музика "Подорож до Німеччини"

Програмовий зміст: продовжувати знайомити дітей з музикою країн світу (Німеччина), формувати музичний досвід дітей, зацікавлюючи інструментальними творами; розвивати основи музичної культури-дослуховувати музичний твір до кінця, здатність слухати музику уважно, стежити за розвитком музичного образу; продовжувати вчити дітей виражати свої почуття від почутої музики; розвивати у дітей інтерес та позитивне ставлення до музичних занять; виховувати любов та інтерес до музики.

Навчання елементів грамоти "Речення. Звуки [з], [з']. Літери Зз."

Програмовий зміст: формувати уявлення про речення, учити виділяти слова з мовленнєвого потоку, використовуючи прийом розповсюдження речення, дати елементарні уявлення про зміну порядку слів у реченні; розвивати фонематичний слух, закріпити знання про приголосні звуки [з], [з'], виокремлювати звуки, що повторюються, добирати слова із заданим звуком, визначати місце звука в слові (початок, кінець, середина), виконувати звукобуквений аналіз слова, учити розуміти навчальне завдання, виконувати його самостійно, формувати навички самоконтролю та самооцінки.

Матеріали: презентація.

Комплекс загальнорозвиваючих вправ "Лікуємось без ліків"

Програмовий зміст: сприяти розвитку рухливості малят, не допускати травматизму; прищеплювати цікавість до із культурних вправ; учити опановувати різноманітні рухи, стимулювати активність та самостійність у процесі рухових дій; виховувати навички здорового способу життя.

середу, 15 лютого 2023 р.

Музичні цікавинки від пані Ольги. Руханка "Стрітення"

 Любі дітки!
Пропонуємо Вам активно порухатись під захоплюючу руханку.
https://www.youtube.com/watch?v=fbSACVHcg_c


Дитина в сенсорно-пізнавальному просторі «Пряма і зворотня лічба в межах 6»

Програмовий зміст:  закріпити навички прямої і зворотної лічби в межах 6, уміння порівнювати числа в межах 6, правильно розставляти знаки «+», «–», пояснюючи свої дії; повторити склад чисел у межах 6; вправляти в кількісній і порядковій лічбі, орієнтуванні у просторі, часі; розвивати спостережливість, увагу, пам’ять; виховувати  працьовитість.

Матеріал: презентація, відеоролики з іграми.

Фізична культура "Лазіння. Біг. Ходьба"

Програмовий зміст: сприяти зміцненню усіх систем організму, не допускати травматизму; навчати перелізати з похилої дошки на гімнастичну стінку; розвивати витривалість у бігу, відчуття рівноваги, спритність, уважність; виховувати дбайливе ставлення до власного здоров’я, бажання займатися спортом.

Обладнання та матеріали: похила дошка завширшки 15-20 см


Цікавий урок практичного життя "Цвях та молоток"

Програмовий зміст: ознайомити дітей з молотком та цвяхом, історією їх винаходу, сучасними різновидами та правилами використання. Вправляти дітей в безпечному користуванні молотком і цвяхами; розвивати дрібну моторику рук, координацію рухів; виховувати уважність, обережність.


Цікавинки для для дитинки "Свято Стрітення"

Любі дітки!
Пропонуємо Вам разом з батьками переглянути мультфільм про сьогоднішнє свято - Стрітення.
В цей день Зима з Весною зустрічаються.
 Але хто ж з них переможе, ви дізнаєтесь  переглянувши мультфільм. Гарного та приємного  перегляду.

https://www.youtube.com/watch?v=_7JyXIJ3yGo

Інформація "15 лютого - свято Стрітення"



вівторок, 14 лютого 2023 р.

Гурток "Країна LEGOландія" "Доісторичні тварини"

Програмовий зміст: поглибити й узагальнити знання дітей про доісторичних тварин тварин; навчати виділяти й характеризувати особливості їхнього зовнішнього вигляду, поведінки, умов життя; вчити конструювати доісторичну тварину (Диплодока); виховувати бережне ставлення до конструктора, бажання допомагати один одному та дбайливе ставлення до тварин; розвивати уяву, пам'ять, образне мислення, дрібну моторику рук.

Матеріал: цеглинки конструктора LEGO, відео.

Розвиток мовлення «Народні промисли»

Програмовий зміст: закріпити знання дітей про ремесла, якими володіли в українських сім’ях, народних майстрів України; формувати уявлення про вишивку, гончарство, ковальство, ткацтво; розвивати логічне мислення, пам’ять, мовлення; виховувати повагу до людської праці, шану до надбань попередніх поколінь, бажання продовжувати їхні справи, зберігати і примножувати традиції своїх предків.

Матеріали: презентація.

Робота на екологічній стежині "До природи по погоду"


Програмовий зміст: вчити розуміти і оцінювати природні явища, їх вплив на емоційний стан людини; передавати свої емоції в міміці, жестах, рухах (під впливом природних явищ); оцінювати природні явища, виховувати інтерес до явищ погоди.
Матеріали: відео.


Музика "Подорож до Китаю"

 Програмовий зміст: продовжувати знайомити дітей з музикою країн світу (Китай), формувати музичний досвід дітей, зацікавлюючи інструментальними творами; розвивати основи музичної культури-дослуховувати музичний твір до кінця, здатність слухати музику уважно, стежити за розвитком музичного образу; продовжувати вчити дітей виражати свої почуття від почутої музики; розвивати у дітей інтерес та позитивне ставлення до музичних занять; виховувати любов та інтерес до музики.

Комплекс загально - розвиваючих вправ «Лікуємось без ліків»

Програмовий зміст: сприяти розвитку рухливості малят, не допускати травматизму; прищеплювати цікавість до із культурних вправ; учити опановувати різноманітні рухи, стимулювати активність та самостійність у процесі рухових дій; виховувати навички здорового способу життя.

Інформація "Роль книги в житті дитини"

 Шановні батьки!
14 лютого присвячений Міжнародному дню дарування книги.
Пропонуємо Вам ознайомтись з цікавою інфрмацію.


понеділок, 13 лютого 2023 р.

Ознайомлення із соціумом "Усі професії хороші - усі професії важливі"

Програмовий зміст: закріплювати знання дітей про різні професії, вчити дітей складати розповідь, вживаючи прості та складні речення; ввести в словник слова, що означають назви професій, інструменти, трудові дії, результати праці, виховувати повагу до людей різних професій.
Матеріали: презентація.

Художньо-продуктивне образо творення (малювання) «Скриня»

Програмовий зміст: продовжувати знайомити  дітей з народними оберегами, народними реліквіями; активізувати словник словами: рушник, хустка, сорочка, намисто, вінок;  виховувати любов та шану до народних традицій і звичаїв, почуття патріотизму та національної гідності. Розвивати  творчі здібності, уяву, окомір, дрібну моторику рук, естетичне сприйняття. Виховувати акуратність в роботі.

Матеріал: аркуш паперу А4, фарби, пензлик, водичка, фломастери, серветки.


Піший перехід до продуктового магазину.

Програмовий зміст: сприяти формуванню та розширенню уявлення дітей  про продуктовий магазин. Сприяти корекції і розвитку розумової діяльності, рухової і слухової пам'яті, діалогової мови за участю в дидактичній  грі. Виховувати пізнавальний інтерес до досліджуваного предмета, загальну культуру поведінки та самостійність.

Матеріали: відео.

Конструювання "Пташка"

Програмовий зміст: розширити  знання дітей про птахів; заохочувати дітей до експериментування з папером;  навчити виготовляти  пташку з паперу; вдосконалювати вміння та навички роботи з папером , ножницями ; удосконалювати вміння працювати за зразком, точно його відтворювати;  розвивати творче мислення, уяву; виховувати самостійність, працьовитість, пізнавальний інтерес, охайність у роботі, любов до природи.

Матеріал: кольоровий папір, ножиці, клей, фломастер, серветки.

Музичні цікавинки від пані Ольги

 Бесіда "Бубон грає - душу звеселяє"

пʼятницю, 10 лютого 2023 р.

Літературне образотворення "Розповідання української народної казки «Лисичка сестричка і сірий вовк»"

Програмовий зміст:  ознайомити дітей з казкою, допомогти зрозуміти її гумор; учити дітей розуміти характери і вчинки героїв казки; розвивати вміння самостійно складати схеми до епізодів казки; розвивати чутливість до виразності мовлення.

Матеріали: презентація.

Структура заняття

1.Ігровий момент. Загадка про лисичку.

2.Розповідання казки за ілюстраціями.

3.Бесіда за змістом казки.

4.Розповідання казки ланцюжком.

5. Підсумок.


Художньо-продуктивне образотворення ( аплікація) "Подорож до невідомої планети"

Програмовий зміст: вчити дітей вирізати фігури і приклеювати їх на аркуш паперу; продовжувати вчити дітей правильно тримати ножиці; розвивати у дітей відчуття композиції: вчити гармонійно розміщувати деталі на аркуші паперу, створювати красиву композицію; наклеювати деталі на поверхню аркуша; розвивати у дітей творчість, дрібну моторику рук;  викликати у дітей позитивні емоції;  розширювати кругозір.

Обладнання та матеріали: кольоровий картон, кольоровий папір, клей, ножиці, пензлик для клею, серветки


Фізична культура "Біг. Ловіння м’яча. Ходьба"

Програмовий зміст: сприяти зміцненню усіх систем організму, не допускати травматизму; навчати ловити  м'яча з різних вихідних положень; розвивати відчуття рівноваги, швидкість бігу, спритність, уважність; виховувати дбайливе ставлення до власного здоров’я, бажання займатися спортом.

Обладнання:  мяч



Підготовки руки до письма "Обведення по пунктирам та продовження малюнка за зразком"

Програмовий зміст: формувати у дітей готовність до письма, вміння  тримати олівець  в  правій  руці  без  напруження  під час виконання завдання, вправляти дітей  в умінні наводити малюнок та продовжувати за зразком не відриваючи руки; розвивати дрібну моторику рук, окомір; виховувати акуратність під час занять, самостійність, старанність та уважність, інтерес до продуктивних видів діяльності.

Обладнання та матеріали: зошит для письма (ст. 18), простий та кольорові олівці


Педагогічна рада "Українські традиції, як засіб формування в дітей відчуття приналежності у дітей до своєї країни"

  Народні іграшки як засіб ознайомлення дітей з українськими ремеслами